Les Terres de l’Ebre, situades al sud de Catalunya, destaquen pel seu valor natural amb baixa densitat turística. A més a més, la identitat dels seus habitants,a través dels seus costums, tradicions, història i gastronomia, el fan un territori únic. Format per quatre comarques (Baix Ebre, Montsià, Ribera d’Ebre i Terra Alta), presenta en un únic territori espais naturals irrepetibles amb una gran riquesa patrimonial i històrica. L’Ebre, el riu més cabalós de la Península, li acaba de donar unes característiques úniques a la zona declarada com Reserva de la Biosfera per la UNESCO. El seu clima estable i favorable durant tot l´any, la converteixen sens dubte en una destinació ideal per gaudir-ne en família i amb els amics.

Les Terres de l´Ebre ressalten sobretot pels seus espais naturals, una dels principals motius per a visitar-les. Hi trobareu dos parcs naturals, el del Delta de l´Ebre i el dels Ports, una reserva natural i 19 espais més, tots protegits sota la figura de Xarxa Natura 2000. El 35% del seu territori és un espai protegit. Un paradís per als amants de la natura on practicar activitats com l’escalada, el senderisme i l´observació d´aus. O bé practicar el cicloturisme als espais muntanyosos o a la plana deltaica, sense oblidar la Via Verda, que travessa la Terra Alta i el Baix Ebre al llarg de 49 km, connectada avui dia amb el camí natural de l’Ebre que permet arribar fins la mateixa desembocadura.

L´Ebre ha estat un element clau per a totes les civilitzacions que s’han arrelat en aquest territori. El pas d’aquestes poblacions ha deixat un llegat històric i arquitectònic singular i únic, donant personalitat i caràcter a aquestes quatre comarques. La diversitat cultural es reflecteix en la varietat de propostes existents, com ara visitar les pintures rupestres d’Ulldecona, declarades Patrimoni Mundial de la Humanitat per la Unesco, el conjunt monumental de la ciutat de Tortosa, els diversos espais de la Batalla de l´Ebre, els cellers cooperatius de Gandesa i el Pinell de Brai o el Centre Picasso a Horta de Sant Joan.

La riquesa cultural, històrica i festiva del territori s´expressa al màxim en el caràcter amable i acollidor de la seva gent i en la seva cuina, que és un mosaic de la millor tradició mediterrània, on ressalta el cultiu de l´arròs en diferents poblacions del territori, com Amposta, però també la riquesa gastronòmica de les varietats de peix i marisc local i el cultiu d´hortalisses, fruites i productes de la terra, com ara el vi de la D.O. Terra Alta, l´oli d´oliva i la mel, molts dels quals gaudeixen de certificats que avalen la seva qualitat.